Várható programok, és beszámoló az utolsó összejövetelről

2022.09.11

A „Őszikék” Nyugdíjas Klub 2022.  augusztus 9-i klubnapján  33 tagtársunk vett részt.

 

Nagy Árpádné Ani elnökünk javaslata alapján eldöntésre került, hogy – a korábbi szép hagyományokat felelevenítve-megszervezzük a szüreti felvonulást. Az eseményt Bíró Imre polgármester úr  tanácsára, a szeptember 17-én megrendezendő falunap  keretében  fogjuk megtartani, melyhez mindenkitől aktív közreműködést kérünk és várunk.

 

A klubnapon megterveztük a következő hónapok eseményeit.

 

A szeptember 13-i klubnapon: 

Várjuk Tánczos Róbert informatikus  oktatását, gyakorlati bemutatóját és  hasznos tanácsait a felhőben megjelenő információk használatára. 

Információ az „Őszikék” Nyugdíjas Klub honlapjának a civil szervezetek alatti megközelítéséről. 

Ezen a napon  virágok, növények és fűszerek cseréjét is szeretnénk –új hagyományként- meghonosítani.

 

Október 11-i klubnapunkra kirándulást tervezünk  Nádasdladányba, a felújított reneszánsz kastély és park megtekintésére, valamint a Várpalotai Tury vár felderítésére.

 

A mai klubnap a névnapjukat és születésnapjukat ünneplők köszöntésével folytatódott,  majd elfogyasztottunk  a Bárány Róbert által készített finom marhapörköltet,  amit a tagság megköszönt az önzetlen munkát vállaló szakácsnak.

 

 

Szüreti bábuk

 

2022. szeptember 7-én lelkes kis csapat jelent meg a Művelődési házban, ahol ügyes kezek hamarosan 9” remekbeszabott” bábut készítettek  a tervezett szüreti felvonulásra.

A bábuk kitömésére először gyapjút, rongyokat használtak, majd  Bíró Imre polgármester úr segítségével az Inhof tanyáról hatalmas mennyiségű szalma érkezett,  amivel a bábuk hamar elnyerték „termetes” formájukat.

A munka végleges befelezése másnap, 8-án történt. Tarné Mariann szorgos kezének köszönhetően minden testrész – beleértve a fejeket is- „összekapcsolódott”.

A bábuk életre keltésüket Károlyi Zsuzsi mesteri munkájának köszönhetik, aki mindegyik figurának  mulatságos és „testez –álló” karaktert adott. Igy mindegyik nevet is kapott:

 

Béla, Zsiga, Benő, Pistike, Bunyós Pityu, a falu bikája mellett ott sorakozik a kisfiú Pityuka, valamint az asszonyok, : Rebi néni, Biri néne, Klementina és Bögyös Maca.

 

Reméljük, nagy sikerük lesz a szüreti felvonuláson. A  jövő heti klubnapon  meg fogjuk tervezni ünnepélyes kihelyezésüket, az eseményre mindenkit várunk.