Kiscsősz

2022.08.02

2022 augusztus 2:

 

Annyi minden történt (nem pozitív) mindenkivel az elmúlt időben! S jött egy telefon. Lehetőség van egy kirándulásra KISCSŐSZ-re a Nemzeti Kultúráli Központ szervezésében!

Hová? KISCSŐSZ. A község lakóinak száma 970 fő – hát ezt meg kell nézni!

Reggel 8-kor légkondicionált igényes autóbusz várt minket a megállóban. Elindultunk.

A polgármester Kovács Norbert „CIMBI”, és csapata szeretettel fogadott, elmondták a napi programot.

A csodálatosan felújított házaikban megnéztük a bemutató kiállításokat, különböző foglalkozásokat. Pl.: szövés, kovácsolás, kosárfonás, ékszer készítés...

No! „ECHÓS” szekérrel következett a kirándulás a kirándulásban. Hatalmas területet jártunk be. A karámokban állatok: lovak, bivalyok, kecskék, szamár, ludak, pulykák…

A kocsis fiú Ferenc, aki az összes állatot ellátja, gondozza, ha kell a karámot javítja, ha kell büfés, ha kell a néptánc csoportban csapásol. Nincs munkaköri leírás, nincs munkaidő kezdete, és vége. Ez mindenkiről elmondható!

Volt séta is, utána beszélgetés, és hidegtál a polgármesternél.

Vendégül láttak minket egy finom ebédre: bakonyi sertésborda, almás rétes, ½ l ásványvíz.

Majd átmentünk a rendezvény központba. Először a devecseri Fláre Beás hagyományőrző cigányzenekar olyan műsort adott, hogy pirosra tapsoltuk a tenyerünket. Három bájos táncos kislány is közreműködött.

Most jött a katarzis! Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület szólistái olyan néptánc bemutatót tartottak, ami bárhol megállta volna a helyét. A polgármester mindenben részt vett: vezette a műsort, dobolt a kannán, és táncolt.

Összefoglalva, miben volt részünk: figyelmesség, tisztesség, igényesség tartás, törődés, szeretet.

Köszönjük a csoport vezetőinek az odafigyelő irányítást. A polgármester úr, és csapata mindenre kiterjedő figyelmét! Legyenek nagyon büszkék arra, amit elértek! A további munkájukhoz kívánunk nagyon jó egészséget, és sok – sok erőt! Csodálatos EMBEREK!

A mi lelkünk az ottléttel csordultig telt a mesében leírtakkal.

 

                    ---       Köszönjük ---

 

Lejegyezte: Fazekasné, Ilike