Petíció

2022.10.16
Petíció Az őszi kirándulás alkalmával a jelen lévők 34 aláírással támogatták a falubusszal kapcsolatos kéréseket, észrevételeket. Az aláírt petíciót eljuttattuk az önkormányzathoz.

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Tudomásunkra jutott, hogy egyes helyi lakosok információ hiányában kifogásolják a falubusz szociális feladatokra történő felhasználását.

 

Az aláírók kérik, hogy az eddigi szolgáltatások fennmaradjanak, illetve a lehetőségekhez képest bővüljenek. Nagyon sok falubelinek ez az egyetlen lehetősége a kimozdulásra. Ez pedig hatással van a testi lelki közérzetükre.

 

Amennyiben a falubusz nem használható szociális célokra, akkor megoldás lehet a magánautók benzin költségének támogatása, ha dokumentáltan mozgáskorlátozottakat fuvaroznak.

 

Ami eddig megvalósult a falubusz rövid ittléte alatt:

 

  • Lehetőséget nyújtott az önkormányzat bevásárlás a nehezen mozgó lakosok számára szervezett közös bevásárlásokhoz.
  • nyugdíjas klubba a mozgáskorlátozottak szállítása.

 

A továbbiakban szeretnénk kérni:

 

  • Ne csak az a kevés ember járhasson színházba, akik beférnek a zánkai színház járatba, hanem erre többünknek is lehessen lehetősége a falubusszal.
  • Zánkán nagyon sok olyan rendezvény, klub van (pl.: Honismereti kör), amit sokan szívesen látogatnának.
  • A környékbeli rendezvényen is szívesen részt vennénk!
  • A faluban nagyon sok a mozgáskorlátozott ember, akiknek problémás a falubeli rendezvényeken részt venni. Még annak sincs lehetősége, akinek esetleg kocsija van, mert kevés a parkolóhely, és nincs roki parkoló! Tehát a megoldást csak a csoportos szállítás biztosíthatja.

 

 

 

A fentieket aláírásunkkal támogatjuk:

 

 

Balatonszepezd, 2022.10.12.